André
Jag heter André Högbom (1980) och är tecknare / kreativ mångsysslare. Jag är uppvuxen i Östersund och Jämtlands fjällvärld, och bor här nu igen efter ett antal fina år i Stockholm.

Är en ganska kreativ typ och håller på med det mesta som är skapande, såsom att rita, snickra, svetsa, sy. Sysslar en hel del med musik. Sitter ofta och pillar och klinkar halva nätterna. Mest jazz- och folkmusikimprovisation, men även betydligt blippigare saker.

Jag har tidigare gått Bildberättande på serietecknarhögskolan i Hofors. Där har jag pluggat en rad ämnen, såsom Serier i alla dess beståndsdelar (manus och dramaturgi, lexivision, bildspråk osv. osv.) Innan tiden i Hofors gick jag naturvetenskapligt-tekniskt program på gymnasiet, och har grundläggande kunskaper i teknologi och fysik mm.

Redcrab studio
Historien bakom det lite underliga namnet är helt enkelt att jag satt och försökte göra någon tydlig logo till mej själv i så låg upplösning som bara möjligt. Sen råkar jag vara svag för krabbor och andra leddjur, så det ena ledde till det andra som man brukar säga..

Arbete på distans
Som resultat av att jag länge bott i Jämtland har det mesta jag har gjort hittils varit distansarbete i olika grad. Den mesta kontakten har då skett mail-ledes och via sociala medier. Det har fungerat otroligt bra och smidigt. Vissa av mina uppdragsgivare har jag aldrig ens träffat.. Jag tror att samarbeten via mail är otroligt tidseffektivt, eftersom de olika samarbetsparterna inte är bundna att arbeta samtidigt. Det kanske bör tilläggas att jag absolut inte har något emot att jobba på nära håll!